Skvělý krémový a sladký dortík můžete připravit během pár minut i bez pečení. Tentokrát pro korpus použijeme rýži. Budete překvapení, jak vynikající v téhle variantě bez lepku, přidaného tuku a cukru může zákusek být 😉
6 porcí, příprava 10 minut, vaření 15 minut
Korpus
- 200g rýže na sushi
- 100 ml ovesné smetany
- ½ čl vanilkových semínek
- 100 kapek vanilkové stévie Zdravý den
- 200 ml vody
Krém
- 1 balení pevného hedvábného tofu
- 40g čokoládového sojového proteinu Myprotein
- 100g kvalitní hořké čokolády
- 25g strouhaného kokosu
Všechny ingredience na korpus dáme do rýžovaru nebo do kastrůlku s pokličkou a vaříme dokud není rýže měkká a lepivá (nepřidáváme už vodu). Hotovou ještě teplou ji přendáme do menší formy na dort a lžící rovnoměrně rozprostřeme na dno formy a přitlačíme.
Pro krém si rozehřejme čokoládu, kterou umixujeme s tofu a proteinem na hladký krém bez hrudek. Vmícháme kokos a rozetřeme hotový krém na korpus a uhladíme stěrkou. Poprášíme kakaem a necháme v lednici vychladit a ztuhnout.
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1352 / 322 | 14,3 | 38,3 | 12,8 |