Rýžový dort s čoko krémem a kokosem

Skvělý krémový a sladký dortík můžete připravit během pár minut i bez pečení. Tentokrát pro korpus použijeme rýži. Budete překvapení, jak vynikající v téhle variantě bez lepku, přidaného tuku a cukru může zákusek být 😉

6 porcí, příprava 10 minut, vaření 15 minut  

Korpus

Krém

Všechny ingredience na korpus dáme do rýžovaru nebo do kastrůlku s pokličkou a vaříme dokud není rýže měkká a lepivá (nepřidáváme už vodu). Hotovou ještě teplou ji přendáme do menší formy na dort a lžící rovnoměrně rozprostřeme na dno formy a přitlačíme.

Pro krém si rozehřejme čokoládu, kterou umixujeme s tofu a proteinem na hladký krém bez hrudek. Vmícháme kokos a rozetřeme hotový krém na korpus a uhladíme stěrkou. Poprášíme kakaem a necháme v lednici vychladit a ztuhnout.

Nutriční hodnoty – 1 porce

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

1352 / 322

14,3

38,3

12,8

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>