Pečivo se do diet může zdát jako problémové, ale každý ho má rád, no ne? Proto dnes sáhneme po směsi plné semínek a hlavně s minimem sacharidů. Zato bílkovin doplníme dostatečnou dávku a to také díky lahodné pomazánce, která bude vonět po bylinkách. Tyhle bagely si prostě zamilujete a zasytí vás více než klasické pečivo!
Ingredience na 1 porci
Na pomazánku
70 g tofu extra firm
lžička lahůdkového droždí
citronová šťáva
balsamico
hořčice
bylinková sůl
trocha rostlinného mléka
Směs na chleba smísíme dle návodu a po nakynutí vytvoříme bagely a upečeme.
Tofu a droždí společně rozmixujeme a dle konzistence přidáme mléko. Dále už dle chuti přidáme hořčici, bylinkovou sůl, balsamico a citronovou šťávu. Důležité je ochutnávat, abychom se trefili do naší chuti. Pak už společně servírujeme s bagelem, pažitkou a nezapomeneme na dávku vlákniny, kterou najdeme v zelenině!
Nutriční hodnoty – na 1 porci pomazánky s bagelem (po upečení 120 g) | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
391 | 40 | 8 | 20 |