Někdo to rád prostě slané! Pokud jste tým slaných snídaní a celkově více preferujete slané než sladké, tyhle lívance musíte vyzkoušet. V základu použijeme hedvábné tofu a pšeničnou bílkovinu, a tím do těla dostaneme více bílkovin. Pak už jen záleží na naší představivosti a lívance můžeme doplnit vším, na co máme chuť.
Ingredience na 1 porci (5 lívanců)
20 g hladké mouky
75 g hedvábného tofu
10 g makadamového másla
100 ml vody
stroužek česneku
bylinková sůl
Nachystáme dvě misky. V jedné smícháme hladkou mouku, sůl a pšeničnou bílkovinu. Ve druhé tofu, máslo, česnek a vodu. Tyčovým mixérem rozmixujeme. První misku začneme postupně přesypávat a vmíchávat do druhé. Následně na rozpálené pánvi nebo v lívancovníku tvoříme lívanečky. Dozdobíme salátem.
TIP: Pokud vám i tak bílkoviny na porci nestačí, zkuste do lívanců nakrájet například veganský ‘salám’ nebo nastrouhat tofu.
Nutriční hodnoty – Na 1 porci bez salátu | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
265 | 22 | 18 | 11 |