Sváteční nedělní snídaně, která si žádá pohodové setkání u stolu 🙂 Nejlepší je, když dáte doprostřed stolu teplé palačinky, krém, skořici, kakao, sirup a talíř s nakrájeným ovocem. Každý si pak tvoří palačinky dle vlastní chuti.
10 palačinek, příprava 30 – 40 minut
- 700ml sojového mléka
- 300g celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
- slunečnicový olej
Vanilkový krém
- 1 balení měkkého hedvábného tofu
- 3 sáčky vanilkového cukru
- agave sirup dle chuti
Obloha
- čerstvé ovoce – banány, jablka, jahody,..
- kakao, skořice
Smíchejte všechny ingredience na palačinky ve velké míse a nechte ho odležet. Zatím si rozmixujte tofu s vanilkovým cukrem a dejte na chvíli do ledničky. Nakrájejte ovoce na talíř. Pánev na palačinky lehce potřete olejem a pomocí naběračky vlijte těsto na pánev. Otáčením pánve nechtě rozlít do stran. Opečete palačinku s obou stran dokud se nevytvoří hnědé bublinky. Palačinky hned teplé servírujte a obložte dle chuti.