Když jsem v rýsovací dietě a musím si hlídat příjem sacharidů, je to na rostlinné stravě trochu těžší. Ale ne nemožné! S trochou kreativity se dají vymýšlet báječná jídla! Mojí nejčastější "bezsacharidovou" snídaní je sladký tofu tvaroh. I když má mnoho oblíbených obměn jako je karobová, kávová, vanilková, jahodová, atd., stejně ho nechci jíst každý den.
No a tak jsem si vymyslela nového mazlíka 😉 Tahle proteinová placička je něco mezi palačinkou, lívancem a… no nedá se to specifikovat 🙂 Já krásně měkká a nadýchaná! Pojďme na ní!
Porce 1, příprava 3 minuty, vaření 20 minut
- 15g Hráškového proteinu Growing naturals
- 15g Pšeničné bílkoviny
- 15g rýžové mouky
- 1 čl strouhaného kokosu
- 10g Mandlového másla
- stevie dle chuti
- ovoce, sojový jogurt, skořice
Je to brnkačka. Smíchejte první čtyři ingredience v misce. V 50 ml vody rozmíchejte mandlové máslo a stevii a přilijte k suché směsi. Důkladně promíchejte a prohněťte. Je to taková hezky měkká hmota.
Připravte si plát alobalu, na který dejte těsto a rozprostřete ho na placku tenkou asi 0,5 cm. Okraje alobalu přeložte, aby byla celý placka zabalená. Balíček dejte do hrnce na páru a pod pokličkou vařte 15 minut. Proč vaříme? Pšeničná bílkovina se musí důkladně tepelně zpracovat, aby byla dobře stravitelná.
Tak, teď opatrně balíček rozbalte a placku dejte na roztopenou pánev zlehka potřenou olejem (třeba kokosovým). A opečte jen tak trošku, aby se udělaly zlaté flíčky.
Teď už fešandu jen šupněte na talíř a obložte, čím máte rádi. Doporučuji jogurt rozmíchaný s kakaem, jahody, kiwi a skořici. Jak vidíte na obrázku. Určitě i jiné ovoce bude dobré, ale tohle chutnalo prostě famózně!
Nutriční hodnoty – 1 porce bez oblohy | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1000 / 238 | 23,8 | 18 | 8 |
Dnes jsem měla na snídani a je vynikající … k tomu jsem si rozmíchala rýžový vanilkový protein a mňamka 🙂