S vínem roste chuť. Máte to také tak? Já když si dám skleničku, hned bych k tomu něco mlsala. Musím se přiznat, že zbožňuju chipsy, slané oříšky a všechny tyhle křupavé slané dobroty. Našla jsem si už ale takové zdravé alternativy, abych z toho nemusela mít výčitky. Například zeleninové chipsy a nebo právě tuhle křupavou cizrnu s paprikovou příchutí. Snadná, levná, vynikající a ještě zdravá! Juchůů!!
1 střední miska, příprava 3 minuty, pečení 30 minut
- 1 plechovka cizrny
- 1/2 čl soli
- 1 čl sladké papriky
- 2 PL oleje (já použila kokosový)
Cizrnu propláchneme a důkladně vysušte papírovými utěrkami. Opravdu do sucha. Promíchejte se zbylými ingrediencemi, aby se všechny kuličky dobře obalily. Rozprostřete cizrnu na plech vyložený pečícím papírem a šupněte do trouby rozpálené na 220 stupňů. Občas jí trochu promíchejte. Až bude zlatavá, vyndejte jí a přendejte do misky. Můžete ji podávat hned ještě teplou, ale chutná bude i po vychladnutí.
Nutriční hodnoty – 100 g | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1579 / 375 | 12,5 | 33 | 19 |
Plechovku? To znamená naloženou cizrnu ?Já viděla jen cizrnu v pytlíku.
cizrna byla výborná ještě teplá. když vychladla, tak byla trochu tvrdší, ale i tak to bylo výborné