Tohle cukroví Vám ušetří čas, těžké trávení a nerozlítí ani hladinu cukru v krvi. Je ze samých zdravých a kvalitních ingrediencí, které si díky vynechání tepelné úpravy zachovávají všechny své nutriční kvality a uspokojí i ten nejmlsnější jazýček.
3x 30ks, příprava 75 minut, tuhnutí 1 hodina
Kávové kuličky s oříškem
- 20 g žitná káva
- 50g datlí
- 40g javorového sirupu
- 50g kakaového másla
- 140g mandlí
Citrónovo-kokosová srdíčka
- 210g kešu
- 210g kokos
- 4 PL citrónové šťávy
- 1 PL citrónové kůry
- 6 PL agávový sirup
- 1 čl vanilky
- 50ml kokosového oleje
Ultra-kakaové knoflíčky
- 150g kakaa
- 60g kakaového másla
- 70g kokosového oleje
- 2 PL oříškového likéru
- 70g lískových oříšků
- 35g kešu
- 185g agáve sirupu
- 1malá čl vanilky
Postup je u všech druhů téměř stejný a velice jednoduchý. Ořechy namočíte na 2 hodiny do vody, poté slijete, osušíte a pomelete na jemno. Kokosový olej a kakaové máslo rozpustíte ve vodní lázni a všechny ingredience smícháte ve velké míse. Důležité je dobré propracování, nejlépe robotem s hnětacími háky. U kakaové směsi jsem to ještě prohnala tyčovým mixérem, aby byla opravdu hladká a jemná. Připravené těsto dáte odležet minimálně na hodinu do ledničky, anebo přes noc. Při samotném tvarování cukrový odebíráte hmotu lžičkou a tvarujete do požadovaného tvaru. U kávových kuliček dovnitř schováte lískový oříšek, citrónovo-kokosová srdíčka vytvarujete napěchováním do vykrajovátka ve tvaru srdce a kakaové knoflíčky vytvarujete do kuličky, lehce zploštíte, obalíte v kakau a vtlačíte mandli. Uchovávejte v lednici v uzavřené dóze a vyndejte až těsně před podáváním. Zabodujete i u rohlíčkových a lineckých zatvrzelců.
dělala jsem kávové kuličky před Vánoci a musím říct, že jsem je snědla skoro všechny sama. Opravdu výborné!