Nejen do zimy, ale celkově k Vánocům horké nápoje patří a v nejlepším případě horká, sladká čokoláda. Na trzích najdeme určitě spoustu prodejců, ale my si dneska uděláme svoji veganskou, zdravou a sladkou horkou čokoládu, kterou budeme usrkávat v oblíbených vánočních ponožkách. Nezní tato představa skvěle?
Ingredience na 1 porci
- 250 ml rostlinného mléka
- 10 g čokoládového pudinku
- 10 g čoko proteinového prášku
- 5 g kakaa
- 5 g erythritolu
Smícháme společně puding, protein a kakao. Zhruba polovinu mléka nalijeme do kastrolu, přidáme erythritol a přivedeme k varu. Ve zbytku mléka důkladně rozmícháme směs pudinku, proteinu a kakaa. Když nám mléko vře, ztlumíme plamen a pomalu vlijeme směs, metličkou pořádně promícháme. Hotovou čokoládu přelijeme do oblíbeného vánočního hrníčku a dozdobíme.
Nutriční hodnoty – na 1 porci bez zdobení | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
131 | 12 | 10 | 4 |