Míváte při štědrovečerní večeři tradici dezertu? Pokud ne, zkuste rodině navrhnout! Tento vánoční pudink krásně završí váš večer a alespoň vás donutí si na něj nechat v bříšku místo a nebudete mít potřebu se přejíst bramborovým salátem. A navíc dezert je vždy a good idea, no ne?

Ingredience na 1 porci
- 75 g jablka
- 50 ml vody
- citronová kůra
- skořice
- 5 g solamylu
- 15 g proteinového prášku
- 100 ml vody
- stévie
- granola

Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do kastrůlku s 50 ml vody, zasypeme skořicí a přidáme citronovou kůru. V druhé misce smícháme solamyl s proteinem a 100 ml vody. Jablka asi 5 min. podusíme a přidáme druhou směs se solamylem. Na mírném plameni vaříme ještě asi 2 min. Dosladíme stévií. Servírujeme s granolou ať už v teplé, nebo studené verzi.
Tip: Pokud jste se za podzim jablíček přejedli, s hruškou uděláte stejnou parádu.

Nutriční hodnoty – na 1 porci (bez granoly) | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
114 | 11 | 16 | 0,6 |