Asijská specialitka, která osloví snad každého. Pokud máte chuť na něco křupavého a smaženého, tak tohle Vás jistě nezklame.
10-12 závitků, příprava 15 minut, pečení/smažení 20 minut
- 1 balení tofu natural/seitan speciál
- 1 velká mrkev
- 200g bílého zelí
- 2 PL bramborového škrobu
- 2 PL hrášky
- 3 PL sojové omáčky
- 1/2 čl koření na tofu (Sonnentor) nebo dle chuti (když použijete tofu, se seitanem vynechat)
- 3 PL tahini (nemusí být)
- 8 plátů rýžového papíru
- sweet chilli omáčka k podávání
Mrkev i zelí nakrouháme na jemné nudličky, tofu/seitan na drobounké hranolky, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Do vetší mísy nalijeme horkou vodu do které si na pár sekund namáčíme listy rýžového papíru, aby úplně změkl. Ty pak pokládáme na čistý suchý talíř a do středu podélně rozprostřeme směs zeleniny s tofu. Papír zahneme po bočních okrajích a pak celé pevně srolujeme, aby byla směs důkladně zabalená. Směsi použijeme na jeden závitek pouze tolik, abychom mohli papír zabalit tak, aby udělal kolem dvě vrstvy. Při pečení by pak jinak popraskal. Takto připravené závitky vkládáme do rozpáleného oleje nebo pro lehčí verzi pečeme v předehřáté troubě na pečícím papíře pouze lehce potřené olejem. Pečeme dozlatova a necháme 10 minut mírně vychladnout. Podáváme s čerstvou zeleninou a sweet chilli omáčkou, do které závitky namáčíme.