Saláty jsou ideální volbou k večeři. Hlavně pak pro letní období. Dobře sestavený salát obsahuje především spoustu pestrobarevné zeleniny. Pro chuť, zasycení a nutriční hodnoty se hodí jako přídavek luštěniny, tofu a pro propojení toho všeho – dobrá nízkotučná zálivka. Velcí hladovci a jedlíci můžou přidat ještě kváskový celozrnný chléb. Taková večeře nejen že dostatečně zasytí, ale dodá Vám všechny potřebné živiny, vitamíny, minerály, tekutiny a budete se cítit lehce a vitálně.
Porce 1, příprava 10 minut
- 4 listy římského salátu
- 1 rajče
- 4 ředkvičky
- 1/5 salátové okurky
- ½ šálku červených fazolí
- ½ šálku mraženého hrášku
- ½ šálku kysaného zelína
- sekaná pažitka
- 100g uzeného tofu
Zálivka
- 50g bílého sojového jogurtu
- 1 PL lahůdkového droždí
- 1/2 čl soli
- šťáva z ½ citrónu
Zeleninu nakrájíme do hlubokého talíře na nám sympatické tvary. Hrášek vložíme mezi tím do teplé vody, slijeme a přidáme do salátu. Dále navrstvíme pokrájené kysané zelí, posypeme pažitkou a na konec kostičky nakrájené uzené tofu. Smícháme v mističce ingredience na zálivku a přelijeme jí salát. A dál už si jen mlaskáme. Rychlé – jednoduché – mňamózní – zdravé – dietní. Tak jak to máme rádi 🙂
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1584 / 377 | 31,7 | 39,5 | 9,2 |